Vacature-overzicht

Onze werkwijze

Gilde Rotterdam is een vrijwilligers-organisatie, dus alles dat u in het kader van Gilde doet, is vrijwilligerswerk.
Vrijwilligers zijn verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid in het kader van hun vrijwilligerswerk voor Gilde Rotterdam en eventuele directe eigen schade opgelopen tijdens uitvoering van vrijwilligerswerk. De dekking is beperkt tot in de verzekeringspolis genoemde bedragen.
Informatie hierover is te verkrijgen bij de secretaris van het bestuur met het contactformulier . Eventuele aanspraken onder deze verzekeringen dienen ook via de secretaris te worden ingediend. Als het u wat lijkt om vrijwilliger bij ons te worden, nodigen wij u uit voor een gesprek om vast te stellen of uw ambities en wensen bij onze organisatie passen. Beginnende vrijwilligers worden ingewerkt door bureau-medewerkers en door ervaren vrijwilligers. Ook nadat een vrijwilliger echt is begonnen kan hij/zij terugvallen op het bureau in het geval van vragen en problemen.

Taalhulp

Taalhulp-vrijwilligers helpen immigranten en expats hun beheersing van de Nederlandse taal te verbeteren. Dit gebeurt in diverse werkvormen, afhankelijk van de behoeften van de klanten. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is uiteraard een vereiste bij een Taalhulp-vrijwilliger. De vereisten voor taalmaatjes in het algemeen (zoals de beschikbare tijd) zijn bij de vacature-meldingen aangegeven.

Kennisoverdracht

Kennisoverdracht biedt hulp bij diverse onderwerpen en aandachtsgebieden (zie onze website). Onze vrijwilligers zijn zeer gemotiveerd en vinden het leuk om hun kennis te delen. Als u denkt hieraan een bijdrage te kunnen leveren of een geheel nieuw onderwerp wilt aandragen, lees dan Vacatures Kennisoverdracht.

Rondleidingen

Gidsen van Gilde Rotterdam zijn mensen die ervan houden hun enthousiasme voor de stad en zijn geschiedenis aan mensen over te brengen. Vooral mensen die daarnaast nog één of meer vreemde talen beheersen, zijn welkom. Als u meer wilt weten, vul dan het contactformulier in.

Bureau

Ook het bureau van Gilde Rotterdam bestaat geheel uit vrijwilligers. Hun voornaamste taak is het maken van koppelingen tussen Gilde-vrijwilligers (aanbieders) en aanvragers. Zij voeren gesprekken met aanbieders en aanvragers (zowel telefonisch als persoonlijk) en verrichten administratieve werkzaamheden. Daarnaast zijn er in het bureau ondersteunende werkzaamheden, met name op financiëel gebied en in de IT.