Gebedshuizen
 

Deze fietstocht voert in Rotterdam-West langs plekken van spiritualiteit, religie en godsdienst. U zult zien hoe vanzelf­sprekend en geïntegreerd al die plaatsen van spirituele samenkomst deel uitmaken van de stedelijke bebouwing. U komt langs bestaande en inmiddels verdwenen gebedshuizen waarvan afbeeldingen zullen worden getoond. Het kerkelijk leven in onze stad laat dus in heden en verleden zijn zeer dynamische gezicht zien. Van de religieuze gebouwen trekt een aantal voluit de aandacht, terwijl andere nauwelijks opvallen. Niettemin zijn ze alle van onschatbaar belang voor het leven in Rotterdam.
De befaamde Rotterdamse architect J.J.P. Oud zei het zo:Een stad zou een zielloos lichaam zijn als al die plekken er niet waren, want die vormen samen de ziel van het stadslichaam.Dit is dus geen architectuur- of kunstroute, maar het gaat om iets diepers: Waar haalt de stad haar bezieling vandaan?
Deze tocht bieden wij u als volgt aan:
A: ten noorden van de Schie; U komt met een fiets en we bezoeken onderweg één gebeds­huis. Startpunt bij het politiebureau aan het Eendrachtsplein; starttijd als regel 10.00.
B: ten zuiden van de Schie; U komt met een fiets en we bezoeken onderweg één gebeds­huis. Startpunt: Metrostation Marconiplein.
C: combinatie van A en B (ca. 18 km), verdeeld over een ochtend- en een middagdeel, incl. koffie en bezoeken aan 2 gebedshuizen. U dient zelf voor een fiets en lunchpakket te zorgen. De prijs is € 10,- p.p. Startpunt bij het politiebureau aan het Eendrachtsplein, 10.00.
Deelnemers worden verzocht zich op gepaste wijze te kleden.

Er is momenteel geen rondleiding gepland.
Voor een groep kunt u deze rondleiding aanvragen.